När fyrhjulingen blir lite enformig åker Flakan fram!

 Sommar betyder moppetime och snyggaste Flakan, om vi får säga det själva, finns i Mörtelek och är Tjejens och min.

Det började med att det såg så kul ut med alla veteranare och moppegänget. Sen hittade Axel en gammal fs1´a i Mariefred som jag med FaceTime och lånat släp fick med mig hem. 2 veckor senare åkte vi en tur till Boxholm och hämtade Flakan och efter ytterligare 2 veckor körde vi vårt första mopperally.

Flakan är en Nymans 1210 (Crescent), 1961, med en Sachs 50/3 LS motor, som är stämplad med 3 Kronor. Lådan på flaket är enbart gjord för att rymma en lagom stor pudel och fikakorg eller en röjsåg eller liknande…

När jag köpte Flakan 2018 var den penselmålad grön och gul där färgen flagnat. Det visade sig att den först var original blå/grå, sen grön och tjänstgjorde hos militären, för att fortsätta som gul hos posten innan den blev grön igen. Men efter mycket velande blev den röd hos oss.

  

Moppegänget vi tillhör heter ”Old Style Riders” och fanns det lite mer tid skulle vi kunna hänga med på minst en tur varje vecka. Antingen en tur runt om i närområdet eller lite mer långväga på ett av alla härliga mopperally som anordnas runt om i Sverige.


…men även om tiden inte alltid räcker för långa turer, kan vi alltid ta en kort. Om det så bara är för att hämta rabarber eller för att kolla hur vägen blev efter att ha flikats.

Det spelar inte inte så stor roll, bara man får åka en liten runda…

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland