7 kvigor på sommarbete

Äntligen har Tovers sociala Herefordkvigor kommit på plats. Så fina och redan sociala, kommer bli en härlig augusti, med komys och givetvis kommer de att göra en stor nytta med att äta gräs och sly och hjälpa till att hålla landskapet öppet. Jag fixar vatten och får ett och annat djupt samtal i utbyte.

Skulle gärna ha ett gäng egna kossor, men just för stunden får jag hålla tillgodo med att låna 7 stycken söta, nyfikna och helt underbara tjejer. Men kanske den där önskade lösdriften kan bli verklighet snart… Men du har ju en stor ladugård kanske någon nu tänker, men där finns PR-Fats träindustri och ingen plats till ett gäng fyrbenta kompisar.

Kolla in dessa bruna ögon och stora fina öron. Visst är dom söta?

Idag börjar årets höjdpunkt -Olsmässan! En fest i Åseda som har hållit på i mer än 100år Dock valde vi att hoppa över torsdagens firning på plats, pga en lång dag imorgon och väljer istället att sitta hemma och lyssna på dagens uppträde.

Vi har ikväll varit och fixat årets karnevalekipage, som vi hoppas att vi kommer att vinna med. Men vi är i alla fall ett gäng väldigt stolta bönder som vet att ”Ensam är inte stark” och vi måste hjälpas åt!

Mer om detta på lördag eller mer troligt söndag.

Ni får hålla till godo med Åseda LRFs förra bidrag. Mandelmans och ”Mer kärlek åt folket”.

Nu är det dags att sova för imorgon är det tidig start för en hel dag med samtal och idéutbyte, som kommer att sluta med en cykeltur hem kl 2.00.

Skogliga trädgårdshälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland