Åseda LRF -En tredjeplats

Den som tror att det inte händer något på landsbygden har helt fel!
-Det är ju här det händer!

Nu är den 111 åriga Olsmässefesten i Åseda slut och Åseda LRF slutade på en fin tredjeplats i karnevalen och fick gå upp på scen tillsammans med vinnarna.  Vår insamling gav 5800kr, som kommer att gå direkt till behövande i Ukraina.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Jag har lånat lite bilder från ”Olsmässan”, svårt att både ta bilder och vara med, men här kommer lite bildbevis på vad vi har hittat på i Åseda i helgen.

Tack än en gång alla inblandade för en riktigt rolig helg.

Vi började i torsdags med att ”bygga en stridsvagn”. För den som är nyfiken kan jag berätta att det inte är några problem att skruva genom plåten, men att vi upptäckte att det behövdes förstärkning under för att ”hålla kvar” skruven.

Bönder som både ska säkra mattillgången och samtidigt skydda sitt land…

Tidningsbudet för vår lokaltidning, Smålandsposten, har flyttat ihop sina postlådor. De tycker att alla antingen ska åka och hämta sin tidning eller byta till digital tidning. Vilket inte fungerar för alla. Men Åsa-Nisse hade en kreativ lösning på problemet.

Tre fyndiga entreprenörer kom med den kreativa lösningen att alla borde ha ett vindkraftsverk i sin trädgård för att lösa energiproblematiken. Det speciella var att deras lösning var flyttbar efter rådande vindförhållanden.
I Uppvidinge har redan alla hushåll lokalproducerad vindkraftsel, men vi kanske skulle kunna sälja den här iden till de kommuner som saknar egen tillverkning…

Avslutade helgen med en supergod jordgubbs- och hallontårta, som Lova och Axel fixat. Det var välbehövligt med lite extra energi!

Skogliga trädgårdshälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland