Hemma på min gata i stan

Eskil, en vän till familjen sa en gång:
-Viktoria, du och jag har en härlig blandning av både landsbygd och stad i våra liv. Det har han helt rätt i. Det jag ibland behöver komplettera mitt helt underbara landsbygdsliv med, är en och annan restaurang och uteservering. Där kan jag sitta i timmar och titta på folk och det gjorde jag igår.
-Hemma på min gata i stan, som Stina i Saltkråkan skulle säga.

  Lyfte i Småland och en timme senare var jag i Sthlm och Vasastan som den del heter ”där vi lantisar” håller till. Nu trampar jag säkert någon på tårna, men här bor många inflyttade och det är lagom centralt.


Jag har även ätit gott, på min prisade småländska kvarterskrog -Portal. Mitt på St Eriksplan.

Restaurangen drivs av Klas Lindberg, från Åseda och inredningen, andan och mycket på menyn är ”Småland”!

Gillar ni råbiff (eller tror att ni inte gör det) är detta den absolut bästa restaurangen och den nuvarande kompositionen med bla mynta, chili och sotad gurka var enorm! Ni vet när smakerna exploderar och allt gifter sig…

 

Kvällen avslutades med en promenad genom Vasaparken.
Det är något speciellt med parker och stora träd. Det finns ett lugn mitt i det stojiga och röriga.

Snart är jag klar med detta och längtar då hem till mitt Småland igen och ska avsluta turen med en tur till farmors Virestad, för att fira kusin Micke.
Kanske även har tur att få se någon fin kobesättning.

Skogliga trädgårdshälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland