Kalvmys hos Elin och Daniel på Nysäter

Att efter en dag på tåget (typ 9h och 3 byten) landa i ett regnigt (Skulle inte regna enligt SMHI, så jackan var hemma) Sundsvall. Sätter jag mig i hyrbilen och följer väg 86 ut på den Västernorrländska landsbygden. Ett landskap som delvis påminner om hemma, med små åkrar och skog, men kuperat som norra Småland. Vackert!

Åseda-Växjö-Alvesta-Sthlm-Sundsvall

Målet var Nysäter och att få träffa Elin och Daniel. Lite långt att åka för att få äta kantareller, men det var det helt klart värt. En lyxig eftermiddag, med skratt,  prat och kalvgos, helt enkelt!

Fick lite älgjaktsfeeling vid ett vägbygge. Och dessutom fick vi idag förslag på tilldelningen hemma. Kan bli ett stort djur även i år….

Landade slutligen på jakthotellet Östanskär och här fanns redan 12 älgjägare från Småland. Bra bemötande och god mat. Bra start på 2 dagars konferens. Skulle kunna hinna med ett drev innan konferensen, men det blir nog tight…

Tack Elin för en helt underbar energikick! Och tack Daniel för vägbeskrivningen till hotellet längs grusvägar med levande landsbygd. Jag vet inte när jag sist såg så många kor, så lite sly (typ ingenting) och inga hästar (vilket är typ nästan tvärtom hemma)

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland