Granbarkborrar -Skratta eller gråta?

Efter ett par dagar på resande fot, landade jag hemma igen och avslutade veckan med en härlig promenad i skogen. Skogsbad skulle man nog kunna kalla det också, fast badar gör man i vatten och samlar energi gör man i skogen, eller?!?

Jag har bla varit i LRFs Sånga Säby den här veckan. Helt underbara rum, god svensk mat och alltid nära till naturen både inne och ute. Helt klart en konferensanläggning vi kommer att komma tillbaka till.

Åter hemma och ute på min lugna promenad, tänkte visserligen att jag kanske skulle kunna hitta lite svamp, men tji fick jag. Inte en svamp men 15 träd som stod på en höjd och säkert delvis pga torkan inte klarat av att stå emot ett angrepp.

Så här ser de ut, de små rackarna…

Ja, ja det blev i alla fall ett par häftiga bilder och lite mer jobb, fast jag slapp i alla fall rensa svampen.

Trevlig helg alla!

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland