3-dagars helger skulle kunna vara standard

Va skönt med en extra dag på helgen! Inte för att det har blivit en massa tid att vila, men jag har hunnit med en hel del, vilket känns skönt.


Dagens regn och snödjup gjorde att det idag fick bli hemmajobb och vedhuggningen fick vänta lite till. Men igår var det uppehåll och 3 flak flis blev det av den senast sågade ribben. Perfekt att ha veden på ladugårdsplanen med lyse, men grannarna undrade nog hur det stod till när vi förde oväsen en lördag eftermiddag/tidig kväll.

Efter flisningen blev det en liten Schweizisk ölprovning. Lyxigt och spännande och det bästa är att vi har två flaskor kvar.

Maisgold
Majsöl tror jag aldrig att jag tidigare har smakat. Ett sött och gott öl som smakar vaniljfudge.
Maisgold kommer från byn Einsiedeln i de Schweiziska alperna.

Äs Gäächs
Ännu en solgul öl men med en något större beska, men en mjuk och örtig smak. Jättetrevlig öl.
På branterna (gäächem) i bergsmassivet Heubrig skördas den unika ölingrediensen, ett kryddigt vildhö, vilket förklarar smaken av örter.

Idag när det har regnat, har det varit målning på schemat. Målar det mesta med linoljefärg och idag har det varit skåp och väggar i tvättstugan. Linoljefärg luktar gott, är lätt arbetat och går inte att stressa på torktiden. Blir att beställa lite mer färg, då den inte kommer att räcka till taklisten.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.