Vår, vinter och idag ”hopp om vår”

Jag började veckan med bara anklar, ingen jacka och vår-feeling. Att jag råkar åka utan jacka, är visserligen inte ett mått på att det är varmt och skönt utan bara ett tecken på att jag tänker köra bil och sen vara inne, fast ingen regel som inte har ett undantag. En gång när vi skulle till fjällen,  fick det bli en nyköpt jacka. Jag kom ju iaf på att jag glömt jackan hemma, innan vi skulle ut i backen.

Sen kom det lite snö och sen natten mellan fredag och lördag kom det ännu mer och så var det vinter ingen. Visserligen så är det bara februari och snö är bra, men snödropparna försvann igen.

Idag har vi haft dagsmeja och solen har värmt, snödropparna börjar synas igen.

 

Gäss och tranor är vanliga gäster, men sångsvanar är ovanliga. Och då kan man ju tycka att det är konstigt att skrämma iväg dem, men det blev ett par foto…

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland