En måndag med småfix

Vårens alla måsten duggar tätt och tiden bara rusar iväg. Inte konstigt att jag uppskattar höstens lugn betydligt mer än vårens stress.

Ett måste som ”man gått skulle kunna undra varför jag väntat så länge med” är SAM-ansökan eller EU ansökan i folkmun. En hel del nya delar och det skulle helt klart vara en fördel med att ha ett gäng kor. Hästar som håller landskapet öppet är inte lika mycket värt, men tänk hur det skulle se ut i många av våra byar om hästarna inte fanns.  

Morgonpasset, innan värmen fram på dagen, är perfekt i skogen. Luckorna efter årets snö (snöbrott -tung snö som knäcker träden) blir på många ställen lite väl stora.

De kommande två veckorna har jag ett kul uppdrag, fast visserligen om ett jobbigt ämne. Jag ska, för räddningstjänsterna i Kronobergs län, berätta om mina erfarenheter som markägare vid skogsbrand och delta i dialogen kring det framtida arbetet. Många känslor, men nu är min Powerpoint klar och jag känner mig ganska redo. Behöver bara säkerställa mina 45 minuter.

Lite moppelyx har vi också haft!

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.