Nytta av mögliga balar

Är lite efter i vårbruket. Fröna skulle ha varit i jorden 1 april och det blev istället den 10’e. Hur eller hur så kan de inte planteras ut förrän 1 juni i alla fall, så nu är det bara att vänta och under tiden går det att rensa ogräs, köra skit och täcka med nya mögliga balar. Har även skördat en drös med jordärtskockor.

Rabarber, sparris och vinbär.

Hallon och pumpor, alias lilla och stora lekhagen. Kanske skulle passa på rådjur istället för de är det just nu skottpengar på, för hallon lär det inte bli många av 2023. 

Tomater, luktärtor, broccoli, blomkål, purjolök, melon, bönor och rödkål. Det är lugnt med platsen så länge de stannar i sina krukor framåt utplanteringen är det svårare att hantera platsen och ett evigt vattnande. Men det är lyx att kunna odla själv och få laga mat på bra och egenproducerade råvaror. Att dessutom vara självhushållande på en hel del grönsaker är helt ok.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.