Snälla låt detta vara säsongens sista planta och sista vindfälle

”Mera Tall” -Ett skogsprojekt i Uppvidinge som drogs igång 2010 för att minska betesskadorna och öka arealen som föryngrades med tall. Ett projekt för att balansera vilt och trädslag och dessutom klara ett varmare och torrare klimat och dessutom nu även med granbarkborrar. Just nu är tallen det trädslag som klarar sig bäst, trots en relativt stor älgstam.

Under veckan har vi fått 10mm regn och ett par nya vindfällen pga kraftiga vindar. Än så länge är det ok, men det får gärna sluta blåsa.

På skogsbruksplanen markerar vi löpande in var det finns vindfälle att ta hand om.

Igår ”Hittade” eller kom jag på ett träd till. Granen var tvungen att fällas i vintras när groten skulle köras ut och maskinen välte. Nu var den full med granbarkborrar och det var tur att den hittades.

Det gäller att passa på att gosa lite också.

Dagen slut och ett helt gäng pilar är borta. Skönt!

Avslutade dagen med grillat vildsvin och hemmaodlade grönsaker med hembakat bröd.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.