Plötsligt så händer det, blir att fira med bubbel

Den 9 augusti 2018 klarade vi av att stoppa en skogsbrand med hjälp av då ny teknik. Jag såg tidigt fördelarna med att hålla koll på våra åsknedslag och skickade direkt in detta till Södra och hade möte med både apputvecklaren och Södra.

Idag nästan 5 år senare kommer det en blänkare om en möjlig uppdatering i den digitala skogsbruksplanen om att nu finns en tjänst att aktivera för blixtövervakning. Ska bli spännande att se om de har tagit med mina förslag, då jag inte har fått vara med som testperson.     …Jag kommer fortfarande inte att få se om blixten slår ner 1 meter utanför min fastighet, så det får bli att använda den vanliga blixtappen också, fast det gäller att vara glad för det lilla och fira det som går att fira.

Regn, uppdatering, Truck meet i Åseda, goa vänner på besök och så glömmer vi dumpade skogsplantor på hygge, sönderbränt jordlager, döda plantor, granbarkborrar och avsaknad av hö. Livet blir så mycket trevligare då, men när blodtrycket har gått ner till det normala ska jag berätta om det mindre roliga, fast det får nog bli på en måndag…

Trevlig helg!

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland