Hans kom på besök

Den här sommaren har gått illa åt både träden i skogen och i trädgården. Det är en härlig blandning av torka, granbarkborren, blåst, almsjuka och askskottssjukan.

Det som mötte mig på morgonen var nog en blandning av både blåst, askskottssjukan och att den stora hagtornshäcken som skyddat/stöttat togs ner i våras. Men jag sparade en liten ask bredvid, med tanke på ”utifall att”, så nu finns redan en ny 2,5 meters ask på tillväxt.

Men en sak är 110% säker och det är att hästarna vet vad elstängsel innebär och var tråden är, även om tråden inte fanns och att elaggregatet inte var påslaget igen efter helgens åska.

Helnöjd med valet av staket med ståltråd, men när sådant här händer hade det varit så mycket enklare med en vanlig eltråd. Fast alla de gånger jag tidigare gått och letat efter avbrända trådar slipper jag med en massiv tråd och det är värt väldigt mycket.

All övrig tid denna sommar har gått till golvläggning och nu är golvet äntligen på plats och även oljat.

Nästa moment är att fixa till trappan och frågan är hur nosen ska utformas. Testade hyvelstålet som är till husets originalfoder.

Bra att ha något att grubbla på när staketet ska lagas.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland