Plantsprut

Uppehåll och det gäller att passa på!

Plantsprut, ”Gate opp å gate ner” fast några skyltfönster finns det inte å glutte i…. Men det går att göra en stilstudie av tallplantor. En del är höga, en del buskiga, en del flertoppiga och några helt osynliga, nyfödda eller har valt att kola vippen.

…och det finns även lite tid över till att fundera på vad plantsättarna har för avståndsbedömning.

 

Såg ni ormen?

Svar på vilken planta som är ”bäst eller rätt” så är det säker den lilla frösådda plantan jämte grankotten. Det har frösått sig bra även på detta hygget och därför ber jag plantsättarna om att få glesare mellan plantorna, i alla fall minst dubbelt mot vad det här är.

Ibland får man leta bland ogräset.

Ibland bland stjärnorna.

Ibland gör man även upptäckter utöver det vanliga. Tror dock att det är lite väl sent att ringa och rapportera in den här älgen.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland