Lördag och trafikskadad gris

Att ta en kvällspromenad med familjen kan betyda att det kommit ett samtal från en av våra duktiga eftersöksjägare om en trafikolycka och ett trafikeftersök.

Andra djuret på 1,5 vecka. Först en älgko och nu ett vildsvin. Kan säga att det var lite för varmt för jacka, men att gå på stora vägen utan varsel hade jag inte velat. Av ca 30 bilar som passerade, var det ett par som inte ens släppte på gasen. En handfull som funderade på att stanna, som vi vinkade till att det var lugnt. Ja vad ska man säga?
Ser du varsel, ficklampor och varningsblinkande bilar – Släpp på gasen!

Innan eftersöksjägarna ringde hade vi tagit vara på dagens fina väder och passat på att äta ute. Egengrillade revben från vildsvin, och sommarens sista kronärtskocka. Blev lite råstekta grönsaker också. Närproducerad mat när den är som bäst!

Vi hann även med ett träningspass i värmen, tur inte solen bränner så hårt så här års. Nu börjar vi se slutet och kan sätta ”check” på ett viltbehandlat hygge till. Fötterna värker, kängorna är fulla med bynk och benen skulle må bra av att ha långbyxor pga ris och hallon.

Dagens lärdom:
Kolla att ni har varsel i era bilar, kan vara en billig livförsäkring, om ni måste stanna.

OCH lätta på gasen!

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland