Våren kommer

Detta öronbedövande ljud av storm. Huset knakar och regnet kommer horisontellt. En varm kopp te och en filt att krypa in under är bättre än att vara ute och frysa. Fast de dagliga sysslorna med hästarna och så sprang jag förbi årets första snödroppar.

Passat på att sitta och läsa anbudstexter, umgåtts med barnen och så kämpat med att bli klar med min temperaturfilt…2021, men nu är det bara 35 dagar kvar och kantning.

Nästan varje dag har vattenpumpen gått för att flytta vatten. På senare tid har har vattnet minskat på kvällarna och pumpen har stängts av. När snön smälte gick den dygnet runt.

Idag på morgonen var det ovanligt lite vatten och jag lät pumpen få välbehövlig vila, det var ju ändå söndag, men nu på kvällen när jag tog in hästarna så blänkte det så fint i vattenspegeln igen. Det trycker på från skogen, men idag har ån börjat minska, så det finns hopp. Snön är borta till 99% och nu är frågan hur mycket regn och snö vi får den här veckan.

Nu ska vi vara nöjda, grundvattnet borde ha fyllts på något och snödropparna blommar och det blev i alla fall ett effektfullt foto. Nu ska bara blåsten avta också.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland