Plöjning och fix av sommarhagen

Tur det finns maskiner som låter och grabbar och tjej som gärna hjälper till! Det tog ett par timmar, en sockerkaka och en middag, men sen var en åker plöjd och ett staket fixat.

Varför ska alltid minst ett träd falla över staketet och varför ska älgarna alltid riva ner minst en tråd varje vinter?

Men nu är det fixat och och strömmen påsläppt. Under tiden som staketet blev lagat, fick hästarna snällt gå kvar i vinterhagen och när de sen skulle byta hage, vilket inte brukar vara några problem, vägrade de! Vad är det med barn och maskiner? Efter en maktkamp om vem som var envisast fick de snällt byta hage och ställa sig på andra sidan staketet och fortsätta följa plöjningen.

Jag är helnöjd med lösningen som jag fick tips om när jag köpte stängsel. Den betyder att jag har stängslet uppbyggt i små enheter, ca 4-5 mellanrum. Kommer det ett träd på tråden, är det inte så stor skada och relativt enkelt att spänna upp igen.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland