SAM-ansökan 2024

Årets SAM-ansökan dubbelkollad och inlämnad. Nu hoppas jag att jag har fått med allt som ska vara med. Alltid felmeddelande om dessa klövdjur som fysiskt saknas och så är det att gå tillbaka och släcka varningarna. Att inte hästar räknas som viktiga djur för att hålla landskapet öppet, kan diskuteras!
Om inte Sverige hade hästar hade flera byar varit igenväxta!

Förra årets torka som innebar sena skördar visade sig nu ha varit granskade och stöd strukna, trots att vi skördat. Nu är de ifyllda igen och förtydligande skrivet. Förra året räknades även en del stenhällar bort från arealen. Vi är hårt granskade och att få stöd utan att fullfölja sitt uppdrag är omöjligt!

Teknisk support på jordbruksverket får 5 stjärnor av 5!
Ringde för ett par dagar sedan kl 20,30, fick hjälp direkt och svar på alla frågor som typ ”Varför är torpets åker borttagen” och ”Hur gör jag för att få tillbaka areal”?

9 juni är det val till EU och det är ett viktigt val för de gröna näringarna! Hjälp till att sprida att valet är viktigt för äganderätten och en levande landsbygd!

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland