Även i Kristianstad kan man köra fast!

En av de roligaste sakerna med att blogga är alla människor man kommer i kontakt med. Idag vill jag berätta om Anders Andersson.
Anders är snart 40 år och bor i Kristianstad. Som maskinförare har han självklart varit ner i fastkörningsträsket ett par gånger, och hur det såg ut ska vi snart få se!

Anders jobbar i ett handelsbolag som ägs av tre större gårdar i närheten av just Kristianstad. På hela 2500 hektar (helt orimligt mycket mark i mina västernorrländska ögon) odlas höstvete, vårkorn, höstraps, sockerbetor, vall och råg.

anders-a-carrier

Den här bilden visar när Anders var ute på okänd mark och körde Carrier inför sådden. Det var våren 2015 och en av de tre gårdarna hade nyligen anslutits till företaget. Traktorn är en John Deere 8370, en rejäl pjäs,  och eftersom Anders inte hade kört på den här åkern förut visste han inte heller var det kunde vara blött! Plötsligt satt han där han satt helt enkelt och en kollega som harvade på ett annat fält fick komma och dra loss honom!

Nästa vår var det dags igen! Denna gång med en John Deere 7930. Anders körde gödning till sockerbetorna och visste precis var surhålet fanns. Han gick till och med ut och tittade för att se om det skulle bära. Torrt och stenhårt på ytan….Men bara på ytan…!
anders-godning

När Anders inte kör fast med jordbrukstraktorer kan man finna honom i skogen. När odlingssäsongen är över jobbar han nämligen åt sig själv i stället.  Han tycker att det är fint att få bestämma över sina dagar men även att det är roligt att komma tillbaka till jobbet och kollegorna när våren kommer.
anders-skog

Anders bloggar också, precis som jag. Kika in HÄR. Han skriver om både maskinförarjobbet och arbetet i skogen och det märks att han har båda fötterna på jorden och en stark koppling till naturen.

Åter igen stort tack för att du ville vara med Anders!