Nu undrar jag om jag är synsk?

Jag är lite fascinerad av saker som inte riktigt kan bevisas vetenskapligt. Jag är skeptisk men jo, fascinerad är jag och jag avfärdar det inte. Jag har bland annat varit hos en spådam som visste att Danne hade ont i nacken när jag själv inte hade en aning om det. Och sett ett bord flyttas av en ande. Sådana saker. 

Men jag har en förmåga själv också. Jag får något som jag tror kallas varsel ibland. Nu var det länge sedan men när Danne jobbade på flygplatsen och kom hem mitt i nätterna hände det ofta att jag såg ljuset från bilen och hörde att han kom hem men att han sedan inte dök upp. Förrän efter en kvart eller så.
Tydligen är det där en grej. Att man kan få en förvarning om att man ska få besök eller att någon väntas hem. Vad det skulle vara bra för i just det här fallet vet jag inte riktigt. Att få ett heads-up en kvart innan någon som man vet är på ingång verkligen kommer?
Men förvisso, man hinner ju en del på en kvart. Sätta på kaffe till exempel. Duscha, tända smålamporna i fönstren så det ser trevligt ut, radera sökhistoriken på datorn eller något annat som man kanske vill ha gjort innan någon kommer hem. Men ändå? En kvart? Ja, jag fattar inte riktigt men det där hände i alla fall från och till.

Nu sitter jag och väntar på att Danne ska komma hem från balningen och alldeles nyss hörde och såg jag traktorn komma uppför gårdsvägen. Men han kommer aldrig in! Har väntat säkert tio minuter. Ska bli spännande nu att se om han verkligen är hemma men blivit kvar ute av någon anledning, eller det var ett sånt där varsel och att han kommer körande på riktigt vilken minut som helst?

Synsk eller inte synsk? Jag tänker inte gå ut på bron och kolla om traktorn är hemma! Det är alldeles för spännande!

 

 

 

TILLÄGG: Är inte synsk. Han hade kommit hem men passat på att lägga in en ny nätrulle i balpressen innan han gick in. Typiskt.