Den som dog

Haveriet som jag hintade om i ett tidigare inlägg handlar om den här traktorn. Fendten. (En Fendt Vario 718 är det)

Jag skrev just ”Fendtjäveln” men ändrade mig och raderade. Det är ju lite synd om den på något sätt. Den har kämpat och gått fint, trots ett stort växellådshaveri för något år sedan och lite annat tok som man kanske får räkna med när tiden går. Och den är liksom speciell. Det var en stor grej att köpa den och vi har betalat av på den svinlänge.

Vi har trivts bra med den i tio år nu. Den har gått snart 10 000 timmar och för en jordbrukstraktor börjar det vara ganska mycket. Vilket är väldigt märkligt tycker jag. Varför i hela friden är det så stor skillnad på jordbruks- och entreprenadmaskiner när det gäller livslängd och driftsäkerhet? Kan någon förklara det för mig? Det är ju inte direkt så att en jordbrukstraktor är billig!

Nu har något hänt i motorn och vad det än är så kommer det inte att bli billigt. Jag har skjutsat ner den till Staffares verkstad idag och förhoppningsvis kommer någon att börja riva den ganska snart.

Jag är ingen mekaniker men enligt de som vet mer i ämnet kan det i bästa fall vara topplock och/eller toppackning som är trasigt eller i värsta fall ett fullständigt motorhaveri.

Jag borde hursomhelst skaffa mig ett mycket välbetalt extrajobb känns det som. Kanske jag kan sälja en njure?