Några bilder och mina kvällsönskingar

Torra och rena liggbäddar är både nödvändigt och mysigt. Jag ska inte gnälla över halmbristen idag utan mest visa några bilder. Linda är fotograf som vanligt men bilderna är någon vecka gamla. Sådär vintrigt är det tack och lov inte idag.

Vi har både fyrkantsbalar och rundbalar just nu. Inköpta och egna. Nu senast fick vi hem ljuvligt fin kornhalm från Umeå-trakten.
Det som syns här nere är vete. Också torr och fin.

Jag tycker kornhalm är bäst. Osnittad såklart så den inte trampas ner så lätt. Den har bra uppsugningsförmåga och inte lika glatt yta som vetehalm.

Vi har så lyxigt nu när vi halmar med Fendten. Varmt och tyst till skillnad från Lill-Fiaten. Den har fått ny kylare nu förresten, Fiaten alltså, men vi kör med Fendten så länge tills den behövs någon annanstans.

På tal om halm kom jag just på att har jag glömt att ställa in en ny bal i kalvlagården. Kanske bäst att göra det så det finns tills i morgon.

För övrigt har jag en trött dag! Sänd mig kraft! Jag var och dansade igår så det är väl till viss del självförvållat men det är ändå konstigt. Jag brukar bli pigg av dans. Inte känna mig som att jag blivit överkörd av något stort. Det måste vara nåt annat. En förkylning? Ätit för lite? Sommartidsomställningen?
Eller så är det gammeln. Känner mig som 100 år ungefär.

Mina önskningar inför kvällen är följande:

Stekt fläsk
Att kaffefläcken i soffan inte syns när den har torkat
En kram eller sju
Lite chips
Tidigt sänggående
Omedelbar knock-out-sömn senast kl 22

Nu ska jag jobba vidare och kanske slå en signal till de delar av min familj som just för tillfället befinner sig i Tallin. De är på brottning igen (surprise) och kommer hem i morgon någon gång. ’

Over änd out.