Vad man kan höra i Umeå

Ska jag berätta om det vackraste ljudet? 

Lite svårt att beskriva men tänk idrottshall, fötter upp och ner för läktartrappor, speakerröster i högtalare, hoppande, studsande barn, smällar i brottningsmattor, domarvisselpipor som blåser, applåder, tränare som ropar, föräldrar som skriker och barn som jublar, gråter, hojtar och skrattar.

Lägg så till ett hotell med tunna väggar, sjukt mycket folk, springande fötter i korridoren, prat och skratt på minst fyra olika språk och skrammel med bestick i en frukostkö som når ända in i korridoren förbi receptionen.

Håll den tanken nu…. lite till…. hör de finska mammorna som hojtar vid sidan av brottningsmatchen och känn doften av fem sorters svettiga pålägg…
Håll… hör Gällivareungarnas glada skratt i korridoren och Härnösandspappornas prat i cafeteriakön… Känn känslan av kletiga bestick mot handen och hör litauiska tränares muttrande förmaningar.

Och så släpp…
Det blir tyst… Bara tyst…Så otroligt, fantastiskt…tyst..!

Just nu är jag ensam i ett tomt rum. Sitter i sängen med datorn i knät. Nån ventilation susar lite stillsamt i bakgrunden och alla har lämnat hotellet eftersom matcherna strax börjar där borta på idrottsarenan. Men jag. Jag sitter kvar. Tankar energi en liten stund. Njuter i fulla drag och lyssnar på det vackraste ljudet. Av tystnad.

Nu koll på klockan och oj, dags att slänga på sig dojjorna och raskpromenera till hallen! Lite stressigt blir det men det är det värt för denna ljuvliga stund av ensamhet. Nu är jag på banan igen. Från att ha nästan kastat ut familjen ur rummet för att få vara ifred till att vara riktigt taggad för sista dagens brottning och gemenskap.

Vi är med brottarklubben i Umeå den här helgen. Vår ena dotter har tävlat och det har gått bra. En trevlig vistelse men som alltid rätt känslosam. Jag fällde en liten tår igår när en annan unge brottades och under samma match fick jag en tillsägelse av domaren när jag blev för vild vid sidan av mattan. Har även gråtit i morse är Danne berättade en fantastisk historia från Sandviken. Och så har jag skrattat en hel del. Är således glad men trött.

Hemma har det varit stor dramatik. Jag lovar. Riktigt stor dramatik. Med eld och grejer. Det ska jag berätta om senare.

Hörs, häjj!