Härligt regn på kattens dag

Äntligen kom det lite regn. Eller ganska mycket. Skönt, det är torrt nu så det behövdes.  Lucifer, vår anka, var glad. Han njöt i fulla drag av alla vattenpölar som fanns att plaska runt i. 

Helgens arbete är klart för min del och jag har ätit egenproducerad rostbiff till middag med barnen. Det är skrapat och halmat och foderbordet i hangarn är rengjort. Det har varit lätt att jobba idag trots mulet och blött väder och jag har fått mycket gjort. Det är en viss lättnad att slippa värmen faktiskt, den stekande solen gör mig så trög ibland.


Lycklig anka. 

Under veckan som kommer ska tröskan och balpressen få lite kärlek av Danne inför spannmålsskörden som nu siktas vi horisonten. Det har mognat snabbt i år och i Njurunda börjar det närma sig skörd.
Det ska även bli fältvandring här i länet och och jag ska göra ett extra ryck med både bokföring och skrivjobb. Ännu en vecka som kommer gå rasande fort med andra ord.

Något som också går fort är tillväxt på kattungar. Hur kan de bli stora så snabbt?! Idag är det tydligen kattens dag och då passar jag på att visa våra nyaste tillskott i huset, Emil och Räkan.

Emil är den svarta med död blick och tungan ute. Räkan är inställsam och lite tamare. Full fart är det på dem och varken blommor eller gardiner får vara ifred. Precis som det ska vara med kattungar med andra ord.


Lillräkan..! Ja, det är du, var har du Emil då? Kom och mys lite!