Han gräver och gräver

Hälften människa, hälften mullvad. Nu har han grävt upp gården igen. 

Det är visst alltid bra läge för ett par skoptag ner på frostfritt och aldrig ska den stackars grävaren få ha semester. Jämt är det något som ska grävas, flyttas, dras om eller justeras.

Nu var det förbättring av pumpbrunnar som gällde och som vanligt blev det ett större projekt än åtminstone jag hade räknat med.

Vi har en pumpbrunn vid stora gödselplattan dit regnvatten och det tunnaste skitvattnet från plattan rinner. Därifrån går det sedan via en slang i marken till flytgödselbrunnen. Till samma brunn går även avrinningen från ensilageplattan via ytterligare en pumpbrunn och särskilt i år är det viktigt att allt funkar smidigt. Mycket pressvatten blir det av alla ton blött gräs i limpan.

För att dränkpumparna som sköter bortforslingen ska kunna slå igång av sig själva närhelst det behövs måste man ha elsladden i för jämnan. Hittills har kablar rullats ut ovan jord med skarvdosor och allt möjligt men nu är de äntligen nedgrävda vilket gör allt så mycket enklare.

Hela vägen fram till ensilagebrunnen och nästan klart till den vid gödselplattan (det står balar i vägen sista biten). Mycket jobb för mullvadsmannen men riktigt bra för gården.