Täckning, tejp och tacos

Vilken bra andraskörd vi fick. Inga rekord kanske men allt flöt på så fint och nu är det över. Dags att hämta andan inför fortsatt balning och den kommande tröskningen. 

Med två täckta limpor bredvid varandra kan man unna sig att dra några djupa andetag. Nu ska fodret räcka och vi klarade skörden utan minsta regnuppehåll. Mycket märkligt med vädret faktiskt, det har ju regnat stup i kvarten de senaste veckorna men precis nu höll det uppe under dagarna vi körde. Helt otroligt. Inte stormade det när vi täckte heller.

Linnea som är den som jobbar allra mest just nu fick äran att stå för andraskördens lilla missöde. Men så är det ju när man är i farten. Det är bara den som aldrig hugger i som slipper fadäser.

Hon gjorde en grej som jag också lyckats med, att köra för nära betongkanten och bli fast med hjullastaren. När hon krånglade sig därifrån fick hon med sig plasten och det blev ett långdraget lappande och tejpande av den stora revan. Lite stressigt ett tag men inte värre än så. Tänk allt hemskt, jobbigt och tidsödande som skulle kunna hända under bråda skördedagar. En trasig plast är ju typ en walk in the park!

På eftermiddagen/kvällen blev det täckning. Det verkar finnas olika läror men vi lägger tunn folie närmast gräset. Sedan viker vi upp kantplasten och ovanpå den ytterligare en skyddsplast. På bilden ovanför syns hur vi lägger ut den tunna folien som också är den tätaste trots att den är nästan genomskinlig. Nedan syns hur plasten från sidorna, den som går ner på kanterna och en bit under limpan har vikts upp och tejpats omlott. Mittensjoket som Krister och Linnea håller i är det översta lagret, den plast som täcker alltihop och hålls på plast med däck ovanpå och sand längst ner.

Klart! Limpan fick ha öppen kortsida över natten för att överskottsgas skulle kunna komma ut. Danne har stängt den lite mer idag och snart ska den förseglas helt med sand även här.

När allt var täckt och klart firade vi med tacos och det blev en trevlig kväll med goda vänner och arbetskamrater. Ingen bild på det tyvärr men tacos har ju de flesta sett förr.

Kommande punkter på listan framöver är att Danne ska serva klart tröskan och se över korvpackaren inför spannmålsskörden. Lite mer foder och strö ska balas och eventuellt ska en mässa bevistas. Jag ska flytta ut avvanda kalvar så snart som möjligt och hämta nya småttingar i Kvarnsveden. Måla borde jag också göra, och komma ikapp med pappersarbetet. Först ska jag dock blunda en stund och njuta av att limpa nummer två ligger precis där den ska.