På min egen mässa

Lantbruksmässa stod på schemat denna fredag och Danne for till Ljusdal och Mittia. Själv hade jag min egen mässa här hemma, för det var just vad jag behövde. 

Mittiamässan i Ljusdal blir större och större. Kul att allt inte måste ske så långt söderut jämt och ständigt. Välplanerade mässor norr om Dalälven är också viktigt, vi är trots allt många här som jobbar inom jord, skog och entreprenad.

Danne var nöjd med dagen men tog inga bilder. Därför får den intresserade följa med på min hemmamässa istället.

Den började med att jag träffande en hel del kollegor, både stora och små. Det var några köer men det gjorde ingenting.

Vädret var bra och vi pratade på lite allmänt sådär som man gör. Kompisarna hade dock fullt upp med sitt förmiddagsfika så jag vandrade vidare för lite demokörning istället.

Här fick jag testa vår egen L60 i olika arbeten, såsom att skrapa hos tjurarna samt att bära gödsel från plattor till brunn. Jag provkörde även Valmeten med halmfräs och John Deere med mixervagn. Intressant att få testa i naturlig lantbruksmiljö.

Många representanter för svenskt kött fanns på plats och de var trevliga och tillmötesgående förutom när de försökte äta mitt hår, det tyckte jag var lite väl gåpåigt.

Framåt tolvslaget var det dags för lunch och maten på mässområdet bestod av pasta med köttfärssås och efter det färska blåbär med vaniljkvarg. Klart godkänt och ingen kö till min mat.
Några föredrag hölls i anslutning till lunchen men de flesta hoppade jag över. Det var inte så intressant att lyssna på fyra katter som högljutt belyste vikten av påfyllning i matskålen, trots att de just ätit. Inte heller stannade jag till vid en tonårings presentation av antalet dagar till skolstart och på vilket sätt detta korrelerar med dåligt mående.

Istället deltog jag i en fältvandring som var mycket uppskattad. En omarkerad led genom växlande terräng och vid enskilda stopp erbjöds självplock av kulinarisk mat från orten, helt utan extra kostnad.

Sjukvård fanns på plats såklart, och ansvarig för det var visst jag.

På det stora hela hade jag en bra och alldeles lagom mässa, hemma för mig själv. Rekommenderas varmt, särskilt om man behöver vila sin hjärna. För den som vill ha lite mer folk, fart och fläkt finns det fortfarande en chans att besöka Mittia förstås. De har öppet även idag, lördag den 17/8.