Hur länge var jag borta?

Tre dagar borta och spannmålen har redan gulnat betydligt. Växthuset svämmar över och Bob har fått pedikyr. 

När jag körde hem från tåget tidigt i morse flög det löv över hela vägen. Shit, hur länge var jag borta egentligen? Är det redan höst?!
Tydligen var det mestadels helt vanliga, lite trötta löv som lossnat till följd av stormvindar. Inga träd är gula eller kala än, tack och lov. Dock börjar man märka att sommaren går mot sitt slut tycker jag.

Kornet har mognat betydligt på en halv vecka och i växthuset är det gurkor precis överallt. På djurfronten har avelstjuren Bob fått pedikyr på grund av hälta som inte vill ge med sig. Klossar på alla fyra klövar blev det och nu hoppas vi att han repar sig. Tyckte faktiskt att han gick lite mjukare redan idag faktiskt, så det finns hopp.

Som avslutning på en ganska lugn dag, i alla fall för mig, har vi ätit kyckling och potatissallad ikväll. Rödvinet som jag korkade upp visade sig vara vitt så det fick kylas med några frysta blåbär.

Nu äter jag ost i soffan, har diskuterat manlighet med Danne och ska snart sova. I morgon står valpmys på agendan, det ska bli trevligt.