Skitväder ger skitjobb

Danne har jobbat hela dagen med att ta ut kornas ströbädd. Jag har skött djur och skickat in en momsdeklaration. 

Vi har haft regn några dagar så tröskningen är på tillfällig paus. En sådan gång kan det bli tid över till andra göromål och surdegar och just idag stod tömning av ströbädd på schemat.

Korna har en ströbädd på knappt 500 kvadratmeter. Den hade hunnit bli ungefär en meter hög  och var ganska torr tack vare att vi strött med både spån och halm.

I morgon kanske det går att ge sig ut på åkrarna igen men inte förrän framåt eftermiddagen. Först ska nytt strö in, några lösa stolpar bultas fast (efter min fadäs när jag gled in i en av grindarna) och ett antal balar hämtas.

För egen del har min dag bestått av djurskötsel och kontorsarbete, samt en sväng till Birsta för att inhandla några saker inför helgen. Vi ska få en sorts tillökning här men det förtjänar ett helt eget inlägg.

Lite städning hann jag med också. Jag blaskade av fönstren i ladugården och högtryckstvättade hinkar och mjölktaxi. Njöt av att vatten fanns att tillgå. Vi har haft en del framochtillbakaproblem med just vattentillförseln men igår fick vi en ny pump och några justeringar gjorda nere i borrhålet. Än så länge verkar det fungera kanonbra.

Vidare har jag börjat höstklippa korna så smått och tänkte försöka hinna några varje dag om det går. Hittills har det varit lätt eftersom de som älskar att bli klippta kommer så fort man startar maskinen. Ronja till exempel, hon kan stå och njuta precis hur länge som helst.