Slut på det roliga

Växthuset som jag fick av Danne när jag fyllde fyrtio kom äntligen på plats i våras. Ett riktig oas blev det och jag har så sakteliga lärt mig mer om att odla egna grönsaker. 

Som allt annat har även gurk-och tomatodling ett slut och nu är säsongen över. Två frostnätter kom och gick, växterna överlevde och det var varmt på dagarna men till sist blev jag tvungen. När en betrodd kvinna i generationen över min sa att nu hade hon minsann tömt sitt växthus, ja då insåg jag att det var dags även för mig.

Därav detta. Gröna tomater överallt! Hoppas de rodnar till sig, snyggt är det i alla fall att ha dem hängande i fönstret. Desto mer opraktiskt med hela köksbänken fullproppad.

Mitt första år med växthus kan sammanfattas med ordet superkul. Det har varit både roligt och rofyllt, och väldigt lyxigt med egna grönsaker och kryddor.  Jag har nog aldrig ätit så nyttigt förr och verkligen njutit av det.

Växterna har trivts bra även om allt inte hann mogna. Olika sorters gurka och tomat samsades med paprika, spenat och örter i mitt fina Grohus-växthus.

Särskilt en tomat såg ut att ha en väldigt lustfylld tillvaro!

Nu återstår att städa ur alla gamla blad och göra fint inför vintern. Nästa år ska jag försöka komma igång tidigare på säsongen så fler saker hinner mogna.


Då kanske jag slipper ha en paprikadjungel i fikarummet.