Vilka bord blir det?

Här kommer några rader som fastnade hos mig. Visst är det vackert och hoppfullt? En trygghet inför allt som vi ännu inte vet något om. 

”There’s a seat waiting for you, at tables you haven’t even seen yet.”

Det här citatet flimrade förbi i flödet. Bland platta magar, lyxiga luncher och annan onödig skit på sociala medier. Jag ska bära med mig det för det gav mig sinnesro. Det fick mig att känna lite mer tillförsikt och lite mindre existentiell ångest. Jag har ju trots allt sett människor hitta nya sammanhang, nya platser i tillvaron ända in i livets allra sista skede.

Det är helt okej att inte veta vart man ska och hur allt ska bli. Ingen vet. Det enda vi vet är att det kommer fler sammanhang, fler bord att sitta vid, ända tills det verkligen är slut. Ibland kommer vi att slå oss ner högst motvilligt och ibland kommer vi att dansa in, sprudlande av glädje. Det viktiga är att det kommer att finnas plats för oss, och att vi inte kommer att vara så ensamma som vi kanske tror.

Det är inte helt utstakat, det här livet. Inte uppspårat och klart vad vi än tror. Det finns mer, fler platser reserverade, vid olika bord. Vi har bara inte sett dem än.