Tre tips och en örfil!

Nu är vi äntligen i Vasa med massa lantbrukskollegor och vi har det väldigt bra här kan jag lova. Jag ska berätta mer vid ett senare tillfälle men här är några saker jag rekommenderar å det varmaste såhär tredje dagen in på vår Finlandsresa.
1. Österbotten rent generellt. Allt är skyltat på både finska och svenska och många är dubbelspråkiga eller bara svensktalande här så det är väldigt enkelt att turista. Ett trevligt folk är det också, tror inte jag har stött på en enda sur person. Särskilt de lantbrukare vi träffat har varit väldigt öppna och skojfriska.
2. Arrangörer som förstår värdet av en väl påfylld buffé. Äta bör man och så vidare men maten på en bonderesa är något särskilt. Vi snackar kroppsarbetande människor som inte helt lätt kan ställa om sitt matintag till en temporärt stillsammare tillvaro. Ett gäng som äter som att vi ska ut och skotta ströbädd för hand fast vi är lediga och som är lediga så pass sällan att vi vill passa på att njuta och äta allt gott vi ser. Hittills har all mat varit superbra och i riklig mängd. Stor tumme upp till Lantmännen och alla som har fixat och planerat denna resa!
3. Bakverken här i Österbotten. Jag vet inte hur det ser ut i resten av Finland men kanske kan man beställa grisar och en örfil i hela landet? Älskar’t!
Grisar är alltså syltmunkar och de är barndomsnostalgi för mig. Då jag inte hittade några glutenfria fick mitt resesällskap smaka isället. Det blev godkänt betyg men jag tror kanske att man måste ha viss del finskt blod i kroppen för att uppskatta de till fullo. Så goda!
En örfil är en kanelbulle och jag tycker att vi OMGÅENDE tar till oss och börjar använda denna benämning även hemma.