Du ska dö – jävla mördare!

23 januari, 2019

Även jag har hotats till livet på grund av att jag är bonde. I dagarna har GP uppmärksammat att djurhållande bönder hotas till livet på grund av att de gör vad bönder gör. Läs gärna GPs serie om bönder som hotas till livet.

 

Det handlar om maffialiknande metoder där hatet mycket väl kan slå över till verklighet när som helst. Man hotar inte bara den enskilde bonden utan vänner, bekanta och barn. De lovar att göra grymma saker om man inte slutar att vara djurhållande bonde.  

 

Demokratihot

De som drabbas är de som på ett eller annat sätt blir medial. Att man uttryckt en åsikt i en tidning, blivit intervjuad, lagt upp en bild på sociala medier eller liknande. Det handlar således inte bara om dödshot mot enskilda medborgare utan något större. Det handlar om att tysta en grupp av människor från att uttrycka sin åsikt. Ett direkt demokratihot.

 

Det ”goda hatet” eller ”fina hatet” har en mycket obehaglig svans av inflytelserika människor. Det handlar om människor som blir bjudna på fina kalas i de fina rummen där det naturligtvis serveras sojakorv med sötpotatis. Jag skulle kunna räkna upp mängder med människor som borde ta officiellt avstånd från hoten, men de är tysta för hatarna gynnar #veggonormen.

 

Polisen

Polisen har naturligtvis mycket att göra. Men det struntar jag faktiskt i. Att inte topprioritera brott som genom fysiskt våld angriper vår demokrati är fel. Gör ert jobb. Ingen annan bransch skulle få så lite backup. För den nyfikne varför blev jag hotad? Jag hade uttryckt en åsikt på en officiell plattform vilket inte gillades av djurrättsaktivisterna.  

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack.
Jag ser det snöar
Mata änder – inte kommunal verksamhet