Jag ser det snöar

28 januari, 2019

Jag har gjort en vetenskaplig undersökning. Nu har det snöat i ett dygn. Jag hade tänkt vänta med att ploga snö tills snöandet upphört men det blev inte så. Och nu sitter på mitt gårdskontor och funderar, var det mer snö förr?

 

Jag kommer glasklart ihåg snöhögarna från min ungdom. De var gigantiska. Flera gånger min egen längd och jag kommer ihåg hur vi grävde gångar i snöhögarna. Vi byggde till och med rum som vi fikade i och det var full takhöjd minsann! På utsidan åkte vi dåtidens stjärtlapp, plastpåse. Det kändes som om det gick hur fort som helst.   

 

Men var det mer snö när jag växte upp? Jag tog med mig en tumstock och mätte på snöhögarna. Och vet ni vad jag kom fram till? Exakt, min dotter kommer minnas vintern 18/19 som vintern när hon byggde kojor i snön med full takhöjd. Sådant är minnet.

 

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!

 

Pappa, träden är glaserade!
Du ska dö – jävla mördare!