Njut av rekordvärmen

27 februari, 2019

Jag kan bara hålla med det lokala nyhetsankaret på morgonen. Idag kommer det att bli en underbar dag. Passa på att njut och ladda batterierna. Solen kommer skina och det kommer vara varmt i luften. Men tvärt om så kommer många i stället ha klimatångest.

 

Tyvärr kommer dagens värme och sol, enligt vad experterna bestämmer för oss, resultera i att människor i stället för att njuta får ångest. De finns en utbredd klimatångest eller klimatpanik påstås det. Jag märker inte så mycket av den på gården. Tvärt om så är det en glädje över att vintern börjar släppa sitt grepp.

 

På mina ängsmarker är det nu, som sig bör, översvämning och på vattnet ligger några svanar och gäss och guppar. Rådjuren har klivit ut på höstvetet och mumsar in livet i sina kroppar. Larsson och Jönsson, gårdens halvtama gråsparv och pilfink, väntas snart tillbaka från sin semester och jag som inte har bakat några bullar åt dem.

 

Jag funderar på hur det kommer bli när folk under den mörka perioden går och deppar för att det inte är någon sol och sen när solen väl kommer så får de klimatångest. Nä, ryck nu upp er och njut när värmen och solen sköljer över våra stela kroppar.

 

Och vet ni, i nästa vecka kommer det bli minusgrader igen.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Bredbandsutbyggnaden är pinsam
Vägföreningen och bankens silande av mygg