Stort stöd för svenska bönder

Jag var nyss ute till min frysbox för att plocka upp kött från de kvigor som gick på bete på gården i somras. Med ett leende gläds jag över den uppslutning och det stöd som fans för svenska bönder i slutet av förra veckan. Tack!

 

Ibland känner man folkets stöd. Under torsdagen och fredagen hade jag en sådan känsla. Efter att mängder med människor reagerat på att restaurangkedjan MAX-hamburger hade en ide om att stödja aktivistorganisationen Djurens Rätt var väldigt många matgäster väldigt tydliga. Även leverantörerna av köttet till restaurangen var tydliga. Vi väljer annat! 

 

Såväl matgäster som leverantörer har ett val. Ett val att inte köpa sin lunch från ett företag som stödjer de som motarbetar svenska köttproducenter. Ett val att inte sälja sina produkter till ett företag som stödjer de som motarbetar svenska köttproducenter. Det som hände under några dagar var att dessa konsumenter och producenter i stället för att knyta näven i fickan aktivt visade sin synpunkt.

 

Max-hamburger förefaller ha ett internt rekryteringsproblem eftersom de inte förstod reaktionen på sitt beslut som nu är återtaget. Ordningen är nu återställd. Matgästerna torde komma tillbaka och köttleveranserna fortsätter i oförminskad takt.

 

Tack alla ni som stod upp för era ideal och ställde er bakom svenska bönder. Tack till restaurangkedjan som slutade stödja ett ohållbart resonemang.  Och i kväll blir det härproducerat kött till familjen.

 

  

Jag heter Rickard Axdorff, tack!