Max-Burgers, kommer bönderna agera?

 

Går hemma och funderar om vad som står på spel. Jag har alltid försökt att agera enligt min inre moraliska kompass. Jag anser att det finns ett rätt och att det finns ett fel och att varje generation behöver stå upp för dessa sina värderingar. Att Max-Burgers gick med i ”Rädda djuren klubben” är förkastligt.

Är det moraliskt rätt att leverera sitt kött till en restaurangkedja som aktivt stödjer en organisation som hatar köttproduktion? I exempelvis Frankrike hade parkeringarna utanför MAX-restaurangerna varit ockuperade av bönder med gödselspridare för länge sen.   

 

Det som hänt är att restaurangkedjan Max-burgers har gift sig med föreningen Djurens Rätt genom att betala dem för användningen av deras veggo-märkning i kampen för köttfri mat. Restaurangkedjan stödjer alltså köttproducenternas hårdföraste motståndare.

 

 

Relativisering & affischer

Vad händer om leveranserna inte bojkottas av köttproducenterna? Som jag ser det relativiserar man då djurrättsrörelsen. Man ger föreningen acceptans för sitt arbete, man talar om för kunderna i restaurangen att djurrättsaktivisterna har bra ståndpunkter och man talar om för andra restauranger att det är lönsamt att stödja utomparlamentariska organisationer som vill stänga ner svensk landsbygd.

 

Vem vet vilka informationsblad och kampanjer (affischer om att kött är mord etc) som möter matgästerna på resturangen i framtiden. Mycket står på spel men kommer köttproducenterna använda sin joker och hota med att ställa in köttleveranserna om inte samarbetet upphör? Jag går upp till mina köttrasfår och tänker, den som köttproducent som överlever får se…

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack. twitter.com/axdorff axdorff@yahoo.com