Nä, jag klimatkompenserar inte…

12 maj, 2019

… jag driver ett företag som brukar naturen och just nu sätter jag nya granplantor för min egen skull. Jag blir trött på retoriken att anledningen till att jag ska tillåtas få fortsätta med mitt företag, som går ut på att döda träd när de är tonåringar, är att det skulle vara bra för klimatet.

Just nu håller vi på att plantera små nya granplantor. Nytt liv ska komma där tidigare liv slutat. Cirkeln ska slutas om man så vill. De närmsta dagarna ska 5,000 plantor i backen. Deras liv är förutbestämt. Deras liv handlar om att dö men inte helt i onödan och inte av en slump. De ska dö för att ge nästa generation skogsbrukare mat på bordet och nästa generation i staden kartong till sitt boxvin.  

 

 

Att jag är skogsbrukare har inget med att göra att jag på något sätt vill rädda världen från koldioxid. Hade det varit mitt högsta mål hade jag väl blivit meteorolog, strejkare, journalist, programledare eller något annat väldigt vigtigt.  

Företag är företag och ska vi ha fungerande skogsbruksföretag kan vi inte jamsa runt och tro att dessa är något annat än just företag. Ett företags mål är att tjäna pengar. Det är vad företag gör. Ju tydligare man är med det ju bättre för alla.  Sorry resten av skogssveriges PR-gäng men ni är inne på fel spår. Än har jag inte tjänat pengar på att minska CO2 i luften, snarare tvärtom.

I morgon kan vi välja. Driva företag av den enkla anledningen att det är pengar som får världen att fungera eller så sitter vi i ett kuddrum och hoppas att naturlagarna upphör. Själv har jag plantor att få i backen så att mitt företag avkastar nytta även i framtiden.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Det är på landet det händer
Bo Dockered - sälj Sveaskog