Höskörden är bärgad

20 juli, 2019

Det är skillnad på skörden från år till år. Nu har entreprenören från grannbyn varit här och fixat så att vi har grovfoder till våra djur. Det känns skönt i magen och vi har nu ett lager så att en missväxt nästa år inte blir ett större problem.

 

På gården har vi översvämningsängar. Dessa ger grovfoder till gårdens djur även om det inte regnar så mycket på sommaren. När vi hade flera torrår på 50-talet var det ängarna som räddade djuren. Pappa berättade att mängden mjölk blev mindre med att fetthalten var högre och kompenserade upp tappet i antalet liter. Å andra sidan, regnar det mycket kan höskörden utebli helt på dessa marker.

Vi har en ny entreprenör som hjälper oss eftersom den gamla påstår sig blivit gammal. De sliter rätt hårt på kropp och själ att pressa hö åt andra med mycket ansvar och människor som inte alltid är nöjda med resultatet. Vi är dock nöjda med den nya.

 

Nu är det bara att se till så att rundbalarna kommer hem till gården sen kan vi andas ut på riktigt.

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Semestertripp
Djurskyddskontroll på gården