Semestertripp

25 juli, 2019

Våra semestertripper är inte alltid så roliga för resten av familjen. Inte sällan landar vi på något berg bara för att titta på ett land fullt med skog eller som idag, kilometer efter kilometer i sakta gemak i bilen och den enda utsikten är 40-årig ungskog.

 

Föra året på Gotland var vi till Torsburgen. Det är ett område där det brunnit kraftigt för säkert 20 år sen. Man klättrade upp på ett vad jag tror är ett kalkberg för att sen klättra upp i ett torn. Fantastisk utsikt!

Nu har vi nyss varit och tittat på Axel Oxenstiernas allé vid Fånö gods i närheten av Gnesta. Magnifika pjäser som när hela familjen hjälptes åt så klarade vi inte av att omfamna dem. Oxenstierna föddes 1583 på denna plats så troligen är de väl från tidigt 1600-tal.

 

I direkt anslutning finns en magnifik bokskog. En sådan som man hittar på Skånes vackraste platser. Jägmästare som jag är kunde jag inte hålla mig utan plockade med mig ett tiotal plantor som växte i diket. Så nu för tiden vattnar frun pumpor, dill och lökar medan jag vattnar små bokplantor.

Jag heter Rickard Axdorff, tack!.
Håller svensken på att bli mer fransk?
Höskörden är bärgad