Elda på maktfullkomlighetens dag

5 november, 2019

Jag kommer i kväll klockan 19:00 tända en brasa för frihet på maktfullkomlighetens dag. Om du själv tycker att frihet är en mänsklig rättighet får du gärna tända en brasa tillsammans med mig. Vem vet, kanske kan vi gemensamt bringa lite ljus i mörkret i det land där maktfullkomligheten tycks vara den semistatliga röda tråden.

Maktfullkomlighet har synonymer som förmynderi, tyranni, despotism och egenmäktighet. Den är väl värd att uppmärksamma och väl värd att motarbeta. Den är ett otäckt verktyg som används för att hålla människor i tyglar. Svensk lag används för att skydda staten mot folket. Tanken var den motsatta.

 

People should not be afraid of their governments

Maktfullkomlighetensdag har kopplingar till England och en man vid man Guy Fawkes som misslyckades med att spränga engelska överhuset i luften. Han påstås vara ”den sista människan att träda in i parlamentet med ärliga avsikter”. Huruvida det då handlade om frihet eller inte är nog oklart.

Guy Fawkes återuppstod i populärkulturen genom seriealbumet ”V-for vendetta” som så småningom blev en mycket uppskattad film med samma namn. Ett av citaten i filmen är ”People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.” Hur många gånger har inte jag i egenskap av bonde fått en klump i magen av samtal, brev och besök från våra ”oberoende” statliga institutioner.

If you’re looking for the guiltyyou need only look into a mirror

Att tända en brasa i kväll handlar om att se sig själv i spegeln. De som är skyldiga till att övergrepp i statens namn får fortsätta är vi som drabbas eller de som riskerar att drabbas. För att stoppa framfarten måste det till motstånd från oss. Semistaten kommer fortsätta stjäla egensommar, jord och skog, utrota inhemsk köttproduktion, tömma sommarstugor, skapa ekonomiska impediment, avlyssna jägare, förbjuda bryggor, stänga ner vägar och tömma dem på bilar, riva kraftstationer och självsvåldigt straffa medborgare om inte fler gör motstånd.

Från filmen tar jag ett citat till som förklarar varför skiten fortsätter ”If you’re looking for the guilty, you need only look into a mirror”. Klockan 19:00 tänder vi våra eldar. Lägg gärna ut din bild på Facebook med #freedomfire

#freedomfire

 

Jag heter Rickard Axdorff, tack!
Mord i miljöns namn
18 döda i år