Mord i miljöns namn

7 november, 2019

Som bonde är man mitt i en intressant diskussion som jag anser för länge sedan gått över styr. Hur långt kan man gå för att rädda miljön? Är mord okej för att rädda en noshörning eller en skog?

När det är dåligt väder kan man ta sig tid att Googla lite och läsa om vad som händer i världen. Det visade sig vara värre än befarat. I slutet av detta inlägg har jag lagt ett antal länkar för den nyfikna. 

Jag kan naturligtvis inte ta ansvar för vad andra skriver men konstaterar att denna fråga har lyfts utanför våra gränser av BBC, The Guardian, Buss Feed News mfl. 

 

WWF

Vi kan ta WWF som ett exempel. I Sverige fraterniserar organisationen med allt från Kungen till LRF till politiker. Med hjälp av icke utrotningshotade pandor får de in 100-tals miljoner euro. Pengarna som slussas runt om i världen. Pengar som enligt den amerikanska tidningen Buzzfeeds avslöjande i våras bland annat går till att avlöna paramilitära styrkor i syfte att bekämpa tjuvjakt. WWF avlönar enligt tidningen legosoldater runt om i världen vilka slår, torterar, sexuellt attackera och mördar både ”skyldiga” och oskyldiga i miljöns namn.

 

Korståg

I reportagen framgår att miljöorganisationerna är på ett korståg, en sista försvarslinje mot eko-kriminalitet, och då kan väl litet tortyr vara befogat… Jag är av uppfattningen att även om länder har en dysfunktionell styrning på området är det inte okej att ta lagen i egna händer. Av någon. 

Det känns lite förmätet för mig som jordbrukare i Sverige att klaga över att jag inte får avverka skog så som jag önskar på grund av de svenska remissinstanserna med tanke på att remissinstanserna i en annan del av världen hade torterat mig till lydnad.

Inom jordbrukspolitiken i Sverige och Europa har miljöorganisationerna och deras politiska grenar mycket stort inflytande. Även om ingen bonde ännu blivit torterad till döds i Sverige så finns inom miljöorganisationerna en slags avsaknad av humanism för de som inte känner, tänker eller tycker som dem. Inte minst märks det bland djurrättsaktivisterna.

Jag tror att livet som ägare och brukare av natur inte kommer bli enklare framöver. 

Länkar

Buss Feed News: https://www.buzzfeednews.com/article/tomwarren/wwf-world-wide-fund-nature-parks-torture-death?fbclid=IwAR2SV5S1vBwkXeHQSxtQDIz65tP3VTDK_RA_8XRXR6R7DGcxR5cAhnzjJ0o

BBC: https://www.bbc.com/news/world-47444297

The Guardian: https://www.theguardian.com/global-development/2019/mar/04/wwf-accused-of-funding-guards-who-allegedly-tortured-killed-scores-of-people

Boken Tourism and Sustainability: https://theconversation.com/foreign-conservation-armies-in-africa-may-be-doing-more-harm-than-good-80719?fbclid=IwAR183ptiEvoq2Vh9vq4gTyjOuop3Le47ai9wvcGVpb-KuCKgyH7tXlgzPjE

SMITHSONIAN MAGAZINE: https://www.smithsonianmag.com/science-nature/fight-against-elephant-poaching-going-commando-180959071/?fbclid=IwAR2EFEVDgqp_cFXWZjkbxA1U5nc7KGp98Podqtyjv9DHVl-A6g8M-EQhrTQ

Jag heter Rickard Axdorff, tack!.
Pappa jag älskar dig
Elda på maktfullkomlighetens dag