Ja, jag erkänner

att jag är en tidsoptimist ibland (läs oftast),allt annat vägrar jag erkänna än så länge.

Just nu är ett av våra huvudfokus projekt att gjuta plattan för silon. Ett av delmålen är ju då att grusa upp grunden, forma voterna och packa allt detta tills det inte går att packa mer. Det är min, Carls och praktikanten Liams arbetsuppgift just nu, min far kör grus.

Så här såg det ut i morse. Här kommer det precis ca 26 ton färskt grus.

Det sista jag sa till mina föräldrar igår var: imorgon blir vi klara med grusningen, skönt va?!

Till en början idag så såg det väldigt ljust ut, men sen kom motgångarna.

  • Den begränsande faktorn i vår framfart just nu är packningen, då är ju paddan (markvibratorn) en ganska så viktig maskin. Strax innan lunch valde den att lägga av. Efter ett litet tag av försök att egenhändigt laga den utan framgång, insåg vi att det skulle fortare att ringa till uthyrningsfirman och be dem komma ut med en ny och ta med sig den defekta tillbaka. Dem kom så fort dem kunde, bra service men vi hade ändå förlorat nästan två timmars effektiv tid.
  • Det är ju alltid noga med markarbetet men när man ska koncentrera stor vikt på liten yta, tycker jag det känns ännu viktigare. När det då helt plötsligt är lite mjukt i ena hörnet och trycker upp  vatten när man paddar, är det bara att gräva ur och börja om. Detta tog längre tid än två timmar och förstörde min fru och mors planer på gemensam ridtur i kvällssolen…. Men nu är det som nytt fast bättre.

Ungefär där paddan är på bilden behövdes en liten utgrävning.

Trotts dessa motgångar går det ända framåt. Dräneringen är på plats och har vi en riktigt bra dag imorgon är det inte mycket kvar vid dagens slut.

Så här såg det ut när vi lämnade idag. Undrar hur det ser ut imorgon?

Pga rådande omständigheter med Corona och att min fru Caroline just nu är mammaledig med våran dotter, så är våran son inte på förskolan den här veckan. Han får då tillfälligt ibland under korta kontrollerade stunder rycka in och arbetsleda oss andra.

Här leder Wilhelm arbetet med uppsinglingen av yttre voten. Tack Carl för bilden.

720:in som varit inne på Lantmännen för en mindre reparation som krävde större insatser, kom idag hem. Den åkte härifrån ensam men kom inte hem ensam, utan hade något med sig något bakom.