Hur ser mina dagar ut just nu?

Vi är ju egentligen inne i slutet på lågsäsongen för oss just nu eller kanske mer rätt: början på högsäsongen. Högsäsongen för oss brukar vara från någon gång i mars tills älgjakten i oktober ungefär. En dag i högsäsongen är aldrig den andre lik, men just nu är det nästan lågsäsong så hur ser ungefär en sådan dag ut för mig?

Just nu i skrivande stund sitter jag här vid datorn och försöker bli människa igen. Jag har precis nattat Wilhelm och som vanligt är jag osäker på vem av oss som somnade först, det brukar vara lite olika. Jag brukar aldrig ha problem med att gå upp när jag sovit, men just såhär efter nattning av barn på kvällen så är det inte alls lätt att komma igång igen. För det mest är jag en ganska glad person, men just den första kvarten efter nattningen låser jag in mig själv för att inte råka morra åt någon (jag gillar inte sura människor så får absolut inte vara en själv). Egentligen skulle det nog vara bäst att sova för natten själv samtidigt som barnen somnar, men man har ju andra ansvar. Tex att blogga, två stycken hundar som kräver sitt och en fru som kan vara trevligt att hinna umgås med. Det är även en bra tid för att försöka hänga med i omvärlden om vad som händer vad gäller växtodling, teknik och ”vanliga” nyheter.

I skrivande stund. Ser det ut som att jag känner mig som människa igen??

Min väckarklocka ringer just nu 03:30. Då går jag oftast upp på en gång, ibland lyckas handen hitta snooze knappen innan huvudet hinner stoppa den. Det första som händer är att kaffebryggaren slås på, sen fortsätter övriga morgonrutiner, matsäcksväskan packas, hundarna får uppmärksamhet etc etc.

Klockan ca 04:30 larmar jag av på gården och går till personalrummet, byter om och intar mitt morgonkaffe i lugn och ro. 05:00 sparkar jag igång arbetet, just nu i kalvningstider går jag en sväng i lagården först och sedan har silobygget fått min uppmärksamhet. Jag är ensam ute på gården ungefär fram till 06:30 då resten av folket kommer för morgonkaffe och genomgång av dagen. Gödselmornar är undantag, då har jag och Janne (farsan) startat traktorerna 03:30.

En tidig koll hos dikorna på morgonen kan vara skillnad på liv och död.

Nytt för i år är att jag valt att börja jobba två timmar innan vad jag vanligtvis gör. Anledningen är ganska enkel, dagarna är för korta för att hinna med allt annat annars. Det är ju ändå lågsäsong och jag vill försöka sluta jobba 16:00 för att hinna vara en bra familjefar och umgås med min familj. Det är ju inte helt självklart i den här branschen att man alltid får chansen att umgås med sina barn i vaket skick. Jag försöker därför ta chansen så mycket det går, men måste ändå hinna något på en arbetsdag. Därför får det bli tidiga arbetsmornar än så länge. Sen nu när högsäsongen drar igång blir det nog lite hundträning på morgonen istället för två timmars extra morronjobb. Om inte barnen är vakna, då kommer jag spendera morrontid med dem istället.

Sedan fortsätter arbetsdagen med undantag för förmiddagskaffe 09:00 och födointag ca 12:30. Oftast just nu har vi slutat strax efter 16:00. Då är det dusch och full fart mot hemmet som gäller. Vissa dagar har Caroline (fru) hunnit rida en sväng innan kvällsmaten.

I vintras var det bra med bra belysning på ridbanan.

Sedan är det nattning av barn och här sitter jag nu vid datorn. Nu efter detta så ska hundarna få uppmärksamheten ett litet tag. Denna vinter har faktiskt varit rätt så körig med hundarna. I höstas så bestämde vi oss för att vi skulle skaffa en hund till. Det vart självklart en likadan som vi redan har, en Strävhårig Vorsteh. Bara någon vecka innan vi hämtade valpen så tokpajade Duros (redan befintliga hunden snart 4 år) ena knä och det blev operation. Skitbra tajming, verkligen!! Så vi har i vinter haft en rehab hund och en valp, full fart kan man faktiskt säga. Men det är två underbara hundar så dem är värda allt besvär.

Här är hundarna. Elit,valpen till vänster och Duro till höger. Nu väntar lite inomhus träning.

Vi har under vintern varit lediga på helgerna, självklart med undantag av djurskötsel. Djurskötseln har vi försökt turas om med att sköta även om Christin (mor) tagit flest helger.

Djurskötseln måste fortskrida varje dag. Här är en del av herrarna på gården.

 

Exempel på helgaktivitet, för hela familjen. Trevligare i solljuset än lampljuset? ser så ut i alla fall.

Snart byter jag ut mina vanliga dagar mot ovanliga dagar.