Äntligen fredag!

Äntligen fredag är ett uttryck som används lite här och där av många….

Samtidigt som jag förstår uttrycket, så förstår jag det inte. Ska man inte försöka längta efter varje dag??

Vad innebar denna efterlängtade fredag för oss här på gården då? Här kommer det:

 

Morgonen började bra med att farsan kom och sa att rattjusteringspedalen på lastartraktorn hade tröttnat på att vara med. Så ratten gick inte att justera, som tur var hade den inte fastnat i något konstigt läge så han kunde göra färdigt arbetsmomentet han höll på med. Nu har han fått välja ett läge på ratten som helt enkelt få fungera tills reservdelar dyker upp.

För en gång skull var allt hyfsat lättåtkomligt,man behövde inte skruva ned halva hytten.
Mer järn till plattan…..

Den sista delen av armeringen anlände idag till gården. Skönt, nu är det inte det som kommer att bromsa oss. Är jag flitig i helgen kommer det hända grejor i gropen.

Förhoppningsvis ser det mer färdigt ut här snart…

Det var även en kviga som kalvade på eftermiddagen idag som inte förstod riktigt vad hennes kalv var för något. Det händer ju tyvärr ibland att det blir så. Hon låter den inte riktigt dia på henne än. Då fick Christin ta att damma av sina gamla komjölkar kunskaper nu ikväll. En annan ko med gott om mjölk sattes fast och mjölkades, mjölken gavs sedan till den nye kalven. Skönt med snälla kor. De andra korna ser lite nyfikna ut på vad som händer, dem är inte helt vana vid detta.

En liten video på mjölkningen för den som vill se:

tack Janne för den!

 

Det börjar även bli dags att planera nästa gödningssväng på höstrapsen, för att den inte ska behöva gå hungrig på det vi kan ge den. Det verkar faktiskt kunna bli en lite halvtorr försäsong i år igen, men igår kom nederbörd och en liten mängd till ser ut att kunna falla inom 10 dagar om man ska tro prognosen. Detta gör att imorgon är ju en perfekt dag att köra gödning på! Synd bara att det ska blåsa så mycket på dagen så spridning med snurran är olämpligt, om man vill ha gödningen där den ska vara.

 

Kollar man noga på prognosen verkar det vara rätt lugna vindar fram till 07:00. Då går det alltså att köra tidigare på morgonen, frosten är ju inte heller någon nackdel.

Trots regn o blåst, så visst ser rapsen lite småhungrig ut?!

Nu firar jag denna efterlängtade fredag (nästan lördag) med att sätta klockan på 02:30. Sov gott allesammans.

Oj, jag höll på att glömma. Jag har även avnjutit en timmes massage nu ikväll som min underbara fru bokade in åt mig. Jag själv har inte tyckt att det funnits tid, men behov fanns faktiskt och jag är tacksam att hon fixade detta åt mig. Även om hon kanske gjorde det för egen skull, då hon kanske tröttnat på mitt gnäll om huvudvärk…..