Fel, men åt rätt håll

Fel brukar ju sällan vara något positivt, men i vissa lägen kan det vara det. Idag var en sån dag.

De väderprognoser vi iakttagit för att planera dagens gödningskörning hade fel. Det blev inte alls en så blåsig dag som det stod att det skulle vara. Det var alltså fel åt rätt håll och vi kunde köra gödning hela dagen istället för bara i morse.

Skönt att inte ha använt breda däck vid körning på nattfrosten. Ingenting som däcken nuddat verkar leva… Jag verkar ha petat till ratten när jag gick ut för att ta bilden, vill förtydliga att jag inte kör bredvid spåren.

Vi började dagen med att köra ännu en giva på rapsen. Den tredje i ordningen nu på våren och eventuellt den sista, det beror lite på vad som händer nu med vädret. Jag tycker att rapsen ser bra ut och bra förutsättningar finns för hög skörd. Idag körde vi en sån där tråkig rak giva överallt. Jag har varit sugen på att variera även den här giva, men har inte riktigt vetat hur. Har frågat runt lite och fått svaret att ja variera givan är ju bra, men frågan är hur. Då fick det alltså bli en rak giva den här gången, första givan var förhoppningsvis variabel nog. Hur som helst så ligger det nu ett snitt på 160 kg N/ha tillfört nu på våren. Får se hur långt det räcker.

Mer mat på väg
Perfekta skor vid fyllning av gödningsspridaren, dem är så lätta att tömma på gödning.

Eftersom att den starka vinden inte dök upp som utlovat hoppade vi över och fortsatte på höstvetet. Värmen verkar vara på väg och eftersom att vi misstänker att det kan bli ännu en torr vår och försommar, så börjar vi nu se till så att huvudgivan finns på plats. Även här kördes det denna gång en rak giva, variation gjordes ju även här vid första givan. Vi körde ut ytterligare 80 kg N/ha,det gör att vi hamnar på ett snitt på 155 kg N/ha. Nu hoppas vi på en bra vår och försommar, inte för torr, inte för blöt, inte för kall och inte för varm – lagom helt enkelt. Så att det blir bra fart på grödorna och att detta inte var den sista gången vi matade vetet för i år.

Soluppgång och solnedgång firades idag i traktorn.

Måste nog säga att för att inte ha planerat att köra något vete alls idag pga vädret, så är 200 avverkade hektar helt klart ett okej resultat. 

Idag fick vi även reservdelarna till rattjusteringspedalen som jag beställde igår. Måste säga att det är väldigt bra service, tack för det!! Nu kan förarbyte ske lättare och in och utgång ur hytten kan ske utan att man sliter på stolen.