Reparation efter vildsvinens framfart

Idag stod det vältning av vall på schemat, detta skedde åt kund.

Jag glömde skriva att vi blev klara med det vetet som vi planerat att absolut välta i lördags. Kvar är ca 40 hektar Norin på kallare jord, det har inte riktigt torkat upp överallt. Är det så att vi inte skulle hinna välta så får vi plocka sten med fyrhjulingen istället.

Så här ser det ut i hytten när jag vältar, arbetsplats i världsklass

Så idag for jag iväg för att välta vallar. Idag var syftet med vältningen främst att laga vallarna efter vildsvinens framfart i höst, vinter och vår. Hoppas dem håller sig undan nu.

Här kommer fyra anledningar till vältningen springandes. Efter lite snabba beslut, så beslutade sig tre av dessa för att hoppa över staketet till golfbanan som man skymtar i bakgrunden. Dem kanske är kvar där än.
Man kan nästan undra om det är golfbollarna vildsvinen är ute efter….
Detta är inte roligt att skåda, det skapar onödigt jobb. Trotts att vi gör detta på entreprenad och tjänar pengar på det känns det trist. Det är inte på grund av annans olycka man vill tjäna pengar.
Samma plats som bilden ovan men efter vältningen och i en annan riktning. Måste säga att det blir ett bra resultat. Lite regn på detta så blir det kanon (efter förutsättningarna)
Här är dem igen golfbollarna… som sagt man börjar ju undra vad vildsvinen letar efter egentligen…

Förra året han jag inte lämna fältet fören de var där igen:

Innan vältning
Efter vältning

Man kan konstatera att välten gör ett väldigt bra jobb med att återställa efter vildsvinen. På håll syns det knappt att dem varit där och bökat. Det krävs ca 3 överfarter där dem har bökat som värst för att få ett bra resultat.

Imorgon åker skorpbrytarstålen på, då ska det hjälpsås lite grann.

Jag hoppas även kunna redigera ihop en liten film på välten in action, det beror på hur bra morgondagen vill bli….