Balplockning

Idag har vi kört hem alla balarna som vi gjorde förra veckan.

Nu hade äntligen balarna dragit ihop sig och släppt ur sig all luft, så de gick att hantera utan att de sprack som ballonger. Därför fanns det inget att vänta på, balarna skulle hem. Det blev mitt och Thobias jobb idag. Thobias är ju en av dem som ska köra plastare år oss i sommar, men även kan hjälpa till med annat.  Idag fick han hoppa in och köra baltransport.

Nu ser balarna inte längre ut som ballonger.

Eftersom att vi ville få bort balarna så fort som möjligt så vi kan köra gödning på vallarna, så var vi idag två som körde balar. Jag körde lastar traktor och Thobias körde baltransporten i form traktor och balsläp med hydrauliska sidor. Ligger inte balarna så tätt och är utspridda på flera fält blir kapacitetsökning stor genom att göra så här. Så fort jag har fått två balar i klämman så står släpet där och jag kan lyfta på direkt, det spara massa onödigt åkande med balar i lastaren.

Innan vi ger oss ut på vägen stoppar vi noggrant in alla plaständar så dem inte hänger och fladdrar. Det ser inte bara illa ut, det är direkt farligt för andra trafikanter också.
Alla balar lastades av hemma och staplades.

Nu är alla 280 balarna hemma och jag är trött och ska sova. N-sensor-sprutinlägget får vänta lite till…..

Nu har Norinvetefälten ändrat utseende rejält