Variationer i vardagen

Att det är väldigt varierande arbetsuppgifter på många lantbruksföretag, är väl ingen hemlighet. Det är lite av det som gör att jag trivs så mycket i yrket. Lite kort om mina olika arbeten idag.

Smedverksamhet

Idag var det dags för uppgradering till version 1.4 även på den svarta taggen. Jag har hoppat lite mellan med detta idag, men nu är den också färdig. Imorgon ska den kvalitetstestas.

Här snackar vi kvalitets-arbete.

Foto våra fält från luften.

Senaste tekniska prylen inom våran växtodling är en drönare. Mer om själva drönaren kommer nån annan gång. Idag har jag i alla fall fotat några av fälten med drönare. Det finns massor med anledningar men tre av dem är uppföljning av hur det växer på fälten, kolla vad som kan påverkat negativt/positivt samt få en överblick hur viltskade situationen ser ut. Det här kommer jag kunna spendera mycket tid med, man kan få svar på allt med hjälp av detta. Nu ska jag bara hitta en trevlig programvara att jobba med.

Spaning från ovan
Det syns var det finns berg och sten under ytan.
Typiskt sådan grej som är nyttig att se. Troligtvis är spåret som pilarna pekar på en gammal synd när någon slirat upp för backen med traktor och något tungt. Den röda rutan markerar nollruta på fosfor och kalium från i höstas. Ingen skillnad har setts med ögat på hela året.

Ingen skillnad

Vi provkörde idag en av de nyligen LS-konverterade plastarna. Enligt Liam som var dagens kusk märkes ingen negativ skillnad. Det kan alltså ha blivit succe.

Liam bekräftade att det var just en uppgradering och ingen degradering, med ombyggnationen.

Hej då

Den röda traktorn lämnade idag gården, men inte ensam. Den tog med sig våran gamla såmaskin som vi bytt in. En av dessa kommer jag sakna mer än den andra, gissa vilken? Det känns i alla fall skönt att det troligtvis inte kommer bli sämre med den nya såmaskinen.

Precis när såmaskinen skulle lämna gården började änglarna att gråta, men det blev inga millimeter idag heller.
Nu börjar det synas i verkstaden att vi är inne i en lite intensivare period och det är mycket skruva nu.
Det syns även på verkstads bänken. Även om det ser lite stökigt ut så är det faktiskt sorterat. Det är sorterat så att det senast tillagda ligger högst upp, precis som på vilken dator som helst.