Redo för mer djur

Nu är den nya djuravdelningen så gott som klar. Den är i alla fall tillräckligt klar för att ta emot kvigorna som anländer imorgon. När de kommer borde förresten allt vara helklart.

Snart färdigt kapitel

Jag gillar att dela upp saker som händer på gården i kapitel. Det känns lättare att strukturera och planera saker då, det blir tydligare avslut på arbetsmoment då. Nu har vi snart ett sådan avslut, när djuravdelningen är helt klar. Jag själv är ju inte med och sliter med detta just nu, så jag hänger inte helt 100% med på vad som händer där (det kan alltså hända att jag omedvetet råkar ljuga på något sätt om detta nu, då erkänner efterhand). Tanken var att det skulle bli helt färdigt idag, men pga av materialbrist flyttades det fram tills imorgon. Det som fattas är några spikbläck till det sista på den yttre foderbordsplankan, men så fort vi har fått tag på spikbläck och de kommit på plats är det helt färdigt. Funktionen fungerar i alla fall, men för hållbarhetens skull ska det dit fler. Det är alltså inget som vi står eller faller med. Kvigorna skulle egentligen ha kunnat flyttat in i kväll, men skönt med lite marginal.

Straxt efter lunch såga jag att denna dörr stängdes. Det antog jag betydde att det snart var färdigt.
När jag och Hasse tycke vi var färdiga för dagen, så hade jag äntligen tid för ett litet studie besök på djuravdelningen. Här sliter far och Carl med dem sista plankorna.
Det blir väl inte så tokigt det här? Vi kommer att ställa fyrkants balar direkt på bordet.
Såhär såg det ut på andra sidan dörren. Jag tycker det ser välkomnande ut.

Det känns nu väldigt skönt att kunna avsluta detta kapitel, då kan man ju lägga mer energi på andra saker. Vi har inte direkt någon brist på saker att lägga energi på, härligt att inte bli sysslolös.

Även pann-projektet går framåt

Medans de övriga slitit med detta, så har jag och Hasse fortsatt med panninstallationen. Även det har gått framåt och idag kom massor med viktiga grejor på plats. Nu sitter faktiskt flisfickan och pannan ihop, för matningen av pannan från flisfickan är nu på plats. Nu kan vi alltså lasta flis i fickan, om vi nu skulle vilja det. Kvar är nu taket på flisfickan, lufttrummorna till och från pannan ink håltagningar i väggen, montera en fläkt, montera elskåpet samt ytterligare håltagningar i väggen. Har vi bra flyt imorgon så kan detta bli klart. Sen är det (nästan) bara elektrikernas och programmerarnas jobb kvar så kan vi provköra pannan.

Matningen till pannan är nu på plats. Visst syns det på bilden att vi jobbar effektivt, vi har inte ens tid att städa efter oss.
Så här ser utmatningen i flisfickan ut.
I botten på fickan satt en halvstor växellåda som skulle monteras på ett halvtrångt utrymme. Då är det bra med lite knep och rätt grejor.
Skruven ser kanske lätt ut, men det är den inte.
Nu har vi snart tomt på grejor att montera, det måste väl vara ett gott tecken?
Ett litet tak på detta, så är faktiskt fickan färdig.

Snart är vi påt igen, undrar om vi hinner färdigt med allt imorgon. Optimist (som jag vill vara), så tror jag faktiskt det. Det borde i alla fall inte var jätte mycket kvar….